Elérhetőségeink:


DigitAll Memories Studio

1015 Bp. , Hattyú u. 14. IV.emelet 10-es iroda

Nyitvatartás: H-K-Sz-Cs : 10:00 - 18:00

P: 10:00 - 16:00

E-mail: ,
              ,

Tel.:+36 20 997 0050,

Ha Ön is szeretné élete legszebb pillanatait megörökíteni, és a modern technológiának köszönhetően újra és újra átélni, akkor készíttessen saját fényképeiből:
VIRTUÁLIS EMLÉKALBUM-ot!


Hogyan teheti ezt meg?
 
A Képekről:
 
A megrendelőlapról:
 
Zenei aláfestés:
 
Miről szól a VIRTUÁLIS EMLÉKALBUM?
 
Egyéb szolgáltatásaink:

Digitalizálás: régi audio, és videó felvételeit az utókor számára megörökítheti, hogy az idő múlásával ne romoljanak, és könnyebben kezelhetővé váljanak, kisebb helyigény mellett egy digitális adathordozón (CD, DVD). Igényelheti például régi alkalmak - ünnepek - saját készítésű videó felvételeinek, kedvenc filmjeinek digitalizálását, valamint akár nyelvkazettájának lemezre történő másolását. (Szolgáltatásaink)

Miért érdemes digitalizálni?

A digitalizálás során a hagyományos, analóg technológiával rögzített audió, videó, vagy audióvizuális jelet, digitális jellé alakítjuk. Ennek egyik előnye, hogy az ilyen módon archivált felvételek nincsenek kitéve a hordozó anyag (magnószalag, VHS videószalag, Super 8-as filmszalag stb.) tulajdonságaiból következő minőségi romlásnak. Biztos ismeri azt a jelenséget, amikor beteszi kedvenc filmjét, vagy a család egyik fontos ünnepéről készült videóját a lejátszóba, és vibráló kép, kivehetetlenül torz hang jelenik meg a televízióján az áhított események helyett? Sajnos az ilyen módon sérült felvételeken nem segíthet, hiszen az elfáradt videószalagot meggyógyítani nem lehet. Viszont megelőzheti, hogy mindez bekövetkezzen! Ha hagyományos technológiával készült felvételeit digitalizáltatja, úgy azok a digitális formátum időtállásának köszönhetően örök életűek, és változatlanul jó minőségűek maradnak. Így biztosan nem éri kellemetlen meglepetés, ha például lánya 18. születésnapján szeretnék felidézni az ifjú hölgy első lépéseit, vagy, ha az aranylakodalmukon kívánnak gyönyörködni esküvőjük pillanataiban. A digitalizálás másik előnye szintén a digitális formátumban rejlik. Manapság egyre több háztartás rendelkezik számítógéppel, DVD lejátszóval. Ha digitalizáltatja felvételeit azokat ezen korszerű eszközök segítségével bármikor megtekintheti! Nincs szükség körülményes csatlakoztatásra, különböző eszközökre (videokamera, videomagno), elegendő egy DVD lejátszó, vagy egy számítógép. És ne feledjük a praktikussági okokat sem! Egy digitális videógyüjtemény elférhet akár egyetlen polcon, míg a hagyományos szalagos videokazetták betölthetnek több szekrényt is! Így Nemcsak időtállóbb, de sokkal kisebb helyen is elfér!

Milyen formátumú felvételekhez ajánjuk a digitalizálást?

Super 8- as film - a legrégebbi otthoni videofelvételek készítéséhez használt formátum. Az ilyen típusú felvételek már napjainkban is akár 15-20 évesek lehetnek, és az idő előrehaladtával egyre jobban ki vannak téve a minőségi romlásnak. A celluloid bizonyos idő után kiszárad, megrepedezik, elveszti ruhalmasságát, így a képminőség élvezhetetlenné válik. Az ilyen típusú felvételek lejátszása igen körülményes, a vetítés során az elöregedett celluloid csík bármikor elszakadhat, deformálódhat. A Super 8-as felvételek egyedi élményt nyújtanak, de ezt az egyediségüket a digitalizálás során is igyekezzük megőrizni Önnek. A digitalizálás után Super 8-as szalagjai tartalmát, akár egyetlen CD, vagy DVD lemezen is összegyűjtheti, így megfelelőképpen rendszerezheti a felvételeket, de, ami a legfontosabb, megőrizheti, megóvhatja őket a pusztulástól.

VHS - vagyis a hagyományos videokazetta
VHS-C - ez olyan típusú videókamera kazetta, mely egy adapter segítségével VHS kazettává alakítható

Mindkét fenti formátum esetében ajánlott a digitalizálás. A VHS vidókazetták mágneses szalagjai a sokszoros lejátszástól, a hosszas tárolástól, egy idő után kinyúlnak, elhasználódnak. A szalag kiszáradásával, repedezésével roncsolódnak az azon található képi-, illetve a hangsávok, így a felvételek egy idő után felismerhetetlenül rossz minőségűvé, torzzá válnak.

Hi 8 - a legelterjedtebb kamerakazetta típus. Az ilyen formátumú felvételeket mindenek előtt át szokták játszani VHS szalagra, hogy lejátszható legyen videomagnóval. Javasoljuk, a VHS fent vázolt hátrányai, illetve a minőségbeli különbségek miatt is, hogy az átjátszás helyett, válasszák a digitalizálást, hiszen ilyen módon az Önök által készített felvételek élettartama meghosszabbodik, minősége pedig sokkal magasabb szintű lesz.

Mini DV - jelenleg piacvezető technológia. Az ilyen formátumban rögzített felvételek igen jó minőségűek, ám lejátszásuk nehézkes, hiszen Mini DV lejátszó hiányában a kamera, és a televízió összekötésével nyílik lehetőség a felvételek megtekintésére. Javasoljuk a digitalizálást, hiszen ily módon archiválhatja felvételeit, és nem szükséges minden egyes esemény megörökítéséhez új, és új borsos árú kazettát vásárolnia. A Mini DV által nyújtott minőség a DVD-re átíráskor is megmarad (ellentétben más másolási módszerekkel, amikor szinte minden esetben minőségcsökkenés történik), a DVD vagy CD-re digitalizált felvételei könnyebben kezelhetőek, egyszerűbben megtekinthetőek, mint eddig bármikor.

Hangszalagok - ahogy a videoszalagoknál, úgy a hangszalagok esetében is történik minőségi romlás az idő múlásával. Ennek oka a hasonló technológiában, és a hasonló anyagban keresendő. Digitalizáltassa régi, kedves dalait tartalmazó kazettáit, így megőrzi a szívének kedves dallamokat az elmúlástól. Ha időben megteszi, a digitális hordozónak köszönhetően ugyanolyan minőségben hallgathatja majd vissza őket, mint amikor rögzítették.
A hangkazetták digitalizálásának egyik speciális esetét a nyelvkazetták kínálják. Sajnos napjainkban is (mikor az MC technológia már cseppet sem mondható korszerűnek), a nyelvkönyvek legtöbbjéhez még mindig magnószalagon mellékelik a megfelelő segédanyagot.
Főként a nyelvtanároknak vehetik hasznát a digitalizálás effajta lehetőségének, hiszen a leckék megfelelő trackingelésének köszönhetően könnyebben tudnak majd keresni, vagy ugrani a különböző anyagrészek között. Nem kell többet az állandó tekergetéssel tönkretenni az értékes taneszközt, hiszen a CD formátum egyszerűen kezelhető, és számos lejátszás után is ugyanazt a minőséget nyújtja, mind a tanárok, mind a hallgatók örömére.

 
   
Copyright 2004 DigitAll Memories Studio
Webshark Kft. Webshark Kft. Regisztráció partnerként